Помня, че майка ми винаги ми казваше: Когато имаш

...
  Помня, че майка ми винаги ми казваше: Когато имаш
Коментари Харесай

Благодаря ти, мамо, че ме спаси когато ми се роди второто дете

 баба-и-внуче

 

Помня, че майка ми постоянно ми споделяше: „ Когато имаш деца, ще схванеш! “ Като младеж аз единствено затварях очи. Но се оказа, че беше права (както винаги)! Когато ми се роди втори наследник, се случи нещо вълшебно: в действителност разбрах.

Майчината обич е доста дълбока. Аз съм подготвена на всичко за своите момчета. А за последните няколко седмици разбрах, че има неща, които за вас ще направи единствено мама. Разбрах, че имам в действителност специфична майка!

Тя ми сподели, че ще се пенсионира, когато имам деца, с цел да ми оказва помощ.., и удържа на думата си!

Не съумях да свърша медения си месец, когато започнаха диалози на тематика „ Кога ще бъда баба? “. Майка ми сподели, че ще напусне работа и ще седи с детето ми, с цел да не ми се постанова да го изпращам в градина. И това не беше блъф —  в действителност по този начин постъпи! Тя ми подари успокоение, тъй като знаех, че синът ми постоянно е под надзора на баба си.

Благодаря ти, мамо!

Тя ми водеше детето на работа, с цел да го кърмя и да не изпомпвам мляко

Да, когато ми свърши отпускът по майчинство, първите няколко месеца мама водеше сина ми на работа, с цел да мога да го кърмя в колата през обедната отмора. Това освен ме избаави от страданието, че не виждам бебето през целия ден, само че и ме избави от омразното цедене. А мама нормално ми носеше кафе и обяд!

Благодаря ти, мамо!

Тя ми изпраща смс да не се тормозя за обяда

Отварям хладилника, с цел да подготвя обяд на сина си, и осъзнавам… че съм не запомнила да купя артикули. И тогава идва магическото известие от мама: „ Не се тревожи за обяда, отидох до магазина и купих храна “.

Благодаря ти, мамо!

Тя предлага да поседи с децата, с цел да можем с мъжа ми да се разходим без възприятие на виновност

И освен предлага, само че и получава наслаждение от това! За мен всички тези къпания, четения и преобличане са рутина, а на нея (и татко ми) всичко това им е забавно. Все отново не им се постанова да го вършат всеки ден.

А когато знам, че за децата ми се грижат моите родители, мога умерено да си умря.

Благодаря ти, мамо!

Благодаря ти за всичко, което правиш за мен и мъжа ми. Благодаря ти, че по този начин мощно обичаш нашите момчета. Благодаря ти, че тежестта на майчинството.

И ти блгодаря, че те има. Без теб нямаше да се оправим.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР